dulminis.nl

Inleiding
Welkom op de website die mij, mijn hobby's en andere activiteiten aan de wereld laat zien. Ik ben Bernard, een Nederlander die sinds 2007 in het Groothertogdom Luxemburg woont en werkt. Gedurende enkele jaren heb ik als taaldocent gewerkt, maar momenteel ben ik werkzaam bij het House of Training, een organisatie die beroepstraining biedt op diverse gebieden.

Geofictie
Geofictie is de kunst van het ontwerpen en uitwerken van fictieve geografische entiteiten en alles wat daarbij hoort, zoals kaarten, politiek, cultuur, taal, economie, maatschappij. Deze landen kunnen als op zichzelf staande projecten of als deel van projecten met twee of meer deelnemers worden ontwikkeld. Hoewel geofictie in het algemeen ook fantasy en science-fiction kan omvatten, zijn mijn landen hoofdzakelijk gemodelleerd naar echte aardse landen met het hedendaagse niveau van technologie, ideeŽn, enz., wat ik aantrekkelijker en uitdagender vind. Daarnaast haat ik elven, dwergen en draken.

De landen in de lijst hieronder zijn momenteel actief en worden daarom geregeld uitgewerkt en geŁpdatet.

Landen op aarde
De meeste van mijn landen liggen op aarde, maar niet altijd in hetzelfde 'universum'. Dit betekent dat van de landen hieronder Kronenburg en Kartjas niet van elkaars bestaan op de hoogte zijn. De AGL, FICT en Exumbra-universa overlappen; niet alle deelnemers van deze universa doen zaken met alle deelnemers van de andere universa.

De AGL, FICT, en de Exumbraconventie zijn fictieve internationale organisaties waar mijn landen lid van zijn. Atlantisgeo is een Nederlands forum dat als doel heeft om (vooral) in de Atlantische Oceaan een aantal gezamenlijke continenten te ontwikkelen.

AGL/FICT/Exumbra universa
Kronenburg koninkrijk Noord-Amerika 1997
AdzjatiŽ republiek Noord-Europa 2003
VoskiŽ republiek Zuid-Europa 2003
Harrawi republiek Oost-Afrika 2010
Nieuw Koerland hertogdom CaraÔbisch Gebied 2012
Atlantisgeo-universum
Kartjas niet bepaald Atlantis (BorealiŽ) 2013
PaganiŽ koninkrijk Atlantis 2015

Landen op andere planeten
Sommige projecten waaraan ik deelneem, zijn gesitueerd op andere aarde-achtige planeten. Mijn huidige active landen in deze projecten omvatten:

Open Geofiction Forum
Řots koninkrijk Archanta (AstrasiŽ) 2015
Wyster koninkrijk Uletha 2015
Vexillium

Tak niet bepaald Smalik 2015
Kemedal koninkrijk Eras 2016
LUKP republiek Smalik 2016
BŽltse koninkrijk Smalik 2016
Coare republiek Smalik 2016
Gen hertogdom Smalik 2016
Vaara demarchie Smalik 2016
Western Shore republiek Smalik 2016
Taratai
Sambekistan koninkrijk Demani 2017
Oreva misalderij Amagome 2018

Een aantal van mijn landen wordt vermeld op Geopoeia, een aan geofictie gewijde wiki.

Activiteiten op facebook
Ik heb drie pagina's op facebook die aan mijn geofictieve activiteiten gelieerd zijn: de Kronenburg pagina, Learn Useless Adzhatic, en een (erg inactieve) pagina die gewijd is aan de fictieve religie van het Sambeeks BitheÔsme.

Componist van klassieke muziek
Theoretisch ben ik een componist van klassieke muziek, hoewel in de laatste paar jaar niet erg actief.

Talen
Ik spreek diverse talen en probeer als ik de kans krijg, nieuwe te leren. De talen die ik op dit moment beheers zijn Nederlands (moedertaal), Engels (C1), Frans (B2), Luxemburgs (B2), Duits (B2), Deens (A2), Russisch (A2), Zweeds (A2). Ik heb daarnaast schriftelijke kennis van het Italiaans, Portugees, Fries en Noors en, in mindere mate, Roemeens en Spaans.

Luxemburg, juni 2018